Påskerundstykker

Dette er utrolig gode rundstyker, med et litt artig utseende ;)


 

Deigen:
50 g gjær løses opp i
1/2 l lunkent vann
Saft av èn appelsin tilsettes væsken.
12 dl hvetemel
4 dl sammalt fin hvete (jeg har brukt Fibra fullkornsmel)
100g mykt smør
2 ts salt

Bland alt det tøre, tilsett væsken og smøret. Elt godt og sett til heving minst èn time.

Myk, deilig deig som er god å jobbe med (om den er litt klissete, tilsett litt mel)


Del deigen i mindre biter, trill 20 cm lange pølser - litt tykkere enn en tommel.




Slå en knute på "pølsa"

Den ene enden formes til hode/nebb, bruk pepperkorn, rosiner el.l til øyne.
Den andre enden blir en stjert ved å  klemme den ned med en gaffel.
Heves ca 30 min, pensles evt. med egg.


Stekes på 225 grader i ca 12 min.

NYYYYYT :)

Ønsker dere alle en riktig god påske!
Grethe

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gretheslilleverden

gretheslilleverden

44, Halden

Jeg heter Grethe og er gift med verdens beste Rune, og har to vakre barn ~ Vegard og Aurora. Jeg blogger om min lille verden, som inneholder alt fra mat og kaker til håndarbeide, oppussing av hus og ferie/fritid :)

Kategorier

Arkiv

hits