Bursdagskaker i flere varianter!

Siden mannen i huset hadde bursdag i går, hadde jeg en gylden anledning
til å bake litt igjen :)

Denne gangen ble det fire ulike "kaker":

CUPCAKES:
Her brukte jeg en helt vanlig muffinsoppskrift jeg har hatt i mange år!
Toppingen er Vanilla Bean Frosting:
7 eggehviter
5dl sukker
1 vaniljestang (frøene)
Pisk alt over kokende vann til sukkeret er oppløst (4 min)
Visp det dereter i kjøkkenmaskin i ca 7 min.

Toppingen er fin å tilsette farge også :)



Deretter pyntet Aurora alle cupcakene med figurer som vi hadde stukket ut i
sukkerpasta!

BRINGEBÆR-RUTER: (utroig enkelt!)
300g smør smeltes i kjele
6 dl sukker røres ut i smøret
4 egg - tilsett ett av gangen
6 dl mel + 1 ts vaniljesukker tilsettes i kjelen

Rør til klumpfri røre, hell i bakepapirkledd langpanne.
400 g frosne bringebær helles over kaka
1 pose mandelflak drysses over

Stekes i 30-35 min på nederste rille, 175 grader.

 

Cupcakene gjør seg ekstra godt på stativ :)
Creme brulè i forgrunnen: (til 4 pers)
4 eggeplommer piskes sammen med
1/2 dl sukker

4 dl fløte kokes opp med
1 vaniljestang (frøene)

Hell fløten i tynn stråle over i eggeblandingen mens du pisker.

Fordel i fire skåler (bruk sil).
Stek ca 30 min på 150 - 170 grader.
nå kan de bare stå - rett før servering drysser du over brunt sukker og steker dem
litt så de blir varme og sukkeret smelter (kan evt. bruke en brenner hvis sukkeret
ikke blir stivt i ovnen)

Denne gangen valgte jeg å pynte dem med jordbær og blåbær :)


SJOKOLADEISKAKE:

6 eggehviter piskes sammen med
1/2 kopp sukker

6 eggeplommer blandes med
1/2 kopp sukker + litt vaniljesukker

200 g margarin smeltes
200 g kokesjokolade smeltes i margerinen
Litt appelsinlikør (Cointreau) tilsetter - ca 1 1/2 kork.

Bland eggeplommeblandingen med sjokoladeblandingen. Rør deretter inn
egehviteblandingen.

Halvparten av røren helles i rund kakeform (bakepapir i bunnen)
stekes på 170 grader i 20 min. (skal være deigete inni!)
AVKJØL

Ta av bakepapiret, legg bunnen på et fat, sett kanten av kakeformen rundt bunnen
igjen, og hell over resten av røra.
FRYS!

Nå er det bare å ta av ringen rundt iskaka rett før servering, og evt pynte litt.
Denne kaken valgte jeg å pynte med orange roser laget av sukkerpasta.


HÅPER DERE ALLE HAR HATT EN FIN-FIN HELG!

Grethe :)

5 kommentarer

Karina

24.02.2013 kl.20:07

Nam nam....

gretheslilleverden

24.02.2013 kl.21:32

De var veldig gode skal jeg si deg, Karina ;)

sunnivaidanmark

06.03.2013 kl.22:29

Nå fikk jeg lyst til å bake! De utrolig godt ut..

gretheslilleverden

11.03.2013 kl.21:02

Tusen takk, Sunniva - det var koselig å høre :)

gretheslilleverden

11.03.2013 kl.21:03

Tusen takk, Sunniva - det var koselig å høre :)

Skriv en ny kommentar

gretheslilleverden

gretheslilleverden

44, Halden

Jeg heter Grethe og er gift med verdens beste Rune, og har to vakre barn ~ Vegard og Aurora. Jeg blogger om min lille verden, som inneholder alt fra mat og kaker til håndarbeide, oppussing av hus og ferie/fritid :)

Kategorier

Arkiv

hits